uzumlu-corek-tarif

Üzümlü Çörek

 

  • 75 gr. Quark
  • 50 ml Süt
  • 40 ml Zeytinyağı
  • 40 gr. Şeker
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 küçük şişe Vanilya aroması
  • 1 tutam Tuz
  • 200 gr. Un
  • 4 çay kaşığı Kabartma tozu

Dolgu malzemesi: 

  • 100 gr. Acı Badem, küçük küplere bölünmüş
  • 50 gr. Tereyağı, yumuşak
  • 1 Yumurta
  • 125 gr. kuru Üzüm
  • 50 gr. Fındık, çekilmiş
  • 1 küçük bıçak ucu kadar tarçın

Glazür malzemesi: 

  • 75 gr. Pudra Şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı meyve suyu

Sevgi bağlarının bir başka üzüm tarifi ;
Quark, yumurta , şeker, şekerli vanilin ve tuz karıştırılır. Yarısı kabartma tozu karıştırılmış una ilave edilir ve kalan birlikte yoğurulur.
Hamuru un serpilmiş bir yerde 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın ve yağlanan cam kaseye yayın.
İçine badem  ezmesi, tereyağı ve  yumurta iyice birlikte çırpılır, kuru üzüm, fındık , tarçın ve aroma eklenir. Bu karışım hamurun üstüne sürülür.
Hamurun üst ve alt kenarını 2 cm kadar hamurun ortasına doğru katlayın. Çöreği altın sarısı renginde pişirin.
Piştikten sonra hemen üstüne meyve suyu ile karıştırılmış pudra şekerini sürün. Çöreği bir defa çapraz olarak kesin, daha sonra uzunlamasına 8 şeride bölün.