yulafli

Yulaflı Ve Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

220 gram tereyağı veya margarin (tarifte tereyağı kullanıldı), oda sıcaklığın olacak

3/4 su bardağı şeker (kahverengi şekerle daha güzel oluyor, 3/4 = bir su bardağından biraz az)

1 çay kaşığı vanilya

1 çay kaşığı tarçın

2 tane yumurta

1,5 su bardağı un (silme)

1 çay kaşığı karbonat (veya 2 çay kaşığı kabartma tozu)

3 su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı kuru uzum (veya damla çikolata, ya da istenilen diğer kuru meyve, küçük doğranmış olacak)

Yulaflı ve Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi Yapılışı

Fırın 180 dereye ayarlanır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir. Kurabiye malzemeleri sırayla karıştırma kabına alınır ve koyu bir harç elde edilir (tarifte süt yok, harç koyu görünebilir ama süt eklerseniz pişerken çok yayılır ince ve kuru olur). Bu kurabiyeler daha çok müsli tadında ve kıvamında dışı gevrek ve içi yumuşak oluyor. Elimizi hafif su ile ıslatarak harcı cevizden biraz daha büyük toplar yapıp tepsiye diziyoruz ve elimizle hafif bastırıyoruz. Bütün harcı bu şekilde hazırlayıp önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerin üzeri beyaz kalır, altları hafif kızarınca fırından alıyoruz. Soğuduktan sonra servise hazır. Fazla gelen kurabiyeleri kapalı kutuda dolapta veya dışarıda iki gün kadar tutabilirsiniz, veya fazlasını poşete sarıp buzluğa kaldırabilirsiniz. Uzun sure bozulmadan kalır. Bu ölçülerden yaklaşık 30-35 tane kurabiye çıkıyor ve malzemelerin ölçüleri tam olursa çok iyi sonuç alırsınız.